Vekaraolympialaiset liikuttivat jälleen satoja lapsiperheitä

Päiväkodissa meille kerrottiin, että tänä iltana järjestetään Vekaraolympialaiset, johon kaikki me lapset olemme vanhempiemme kanssa tervetulleita. ’’Kuulostaa hauskalta ja siellä varmaan näkee myös päiväkotikavereita’’ ajattelin.  

Ilta koitti ja saavuimme äidin, isän ja pikkuveljeni kanssa Ylöjärven Ilves Areenalle, jossa tapahtuma järjestettiin. Ensimmäisenä näin ulkona kaksi ponia, jotka ajeluttivat Kerttua ja Mikkoa kärryssä. Poniajelulle oli paljon innokkaita lapsia jonossa, joten päätettiin ensin kurkistaa mitä sisältä löytyisi. Sisällä avautui kokonainen seikkailumaailma! Huomasin ensimmäisenä, että upea taitelija teki ystävälleni Liinalle ja muille lapsille hienoja kasvomaalauksia ja halusin ehdottomasti sellaisen myös itselleni. Taitelija Think Today maalasi minulle ihanan värikkään ja kimaltelevan perhosen poskeeni 


’’Täällä alkaa tanssiesitys! Täällä alkaa tanssiesitys!’’ – kuulutettiin Dance Actionin pisteeltä, jossa hienoihin tanssiasuihin pukeutuneet tanssijat odottivat innoissaan esityksensä alkamista. Sitten paukahti musiikki soimaan ja ihmiset asettuivat lähemmäs katselemaan upeaa ja mukaansa tempaavaa tanssiesitystä.  


Esityksen päätyttyä suuntasimme temppuradalle, jossa isäni teki radan tehtävät yhdessä minun kanssani. Temppurataa tapahtumassa piti Ylöjärven Isku, jolla oli lisäksi esillä kauniita voimistelupukuja, joita saimme ihailla. Tämän jälkeen vierailimme Ylöjärven MLL:n pisteellä, jossa esiteltiin heidän toimintaansa. MLL:n Ylöjärven yhdistys toteuttaa ja ylläpitää lapsiperheille suunnattua toimintaa ja tapahtumia Ylöjärvellä.  


’’Miksiköhän noilla ihmisillä on valkoiset takit päällä’’ ihmettelin ja suuntasimme lähemmäs katsomaan. ’’Täällä voi harjoitella karatea’’ kertoi Ylöjärven Shotokan karateseuran edustaja. Sain kokeilla elämäni ensimmäistä kertaa oikeaa karatea ja tehdä iskuja mattoon sekä nähdä, miten oikeat karatenharrastajat harjoittelevat.  


’’Hei tuolla saa pelata ilmapalloilla’’ kiljaisin isälleni, kun näin viereisellä pisteellä kavereiden hyppivän korkealle kohti ilmassa leijuvia ilmapalloja. Kuin salamana olin jo itsekin paikalla pelaamassa yhdessä muiden lasten kanssa ja samalla tapasinkin päiväkotikaverini, jolla oli ollut tapahtumassa myös yhtä hauskaa kuin minulla. Ilmapallopeliä tapahtumassa piti Ylöjärven seurakunta, joka järjestää paljon erilaista lapsiperheille suunnattua toimintaa Ylöjärvellä.  


’’Tuolla on vielä muutama piste, jossa emme ole käyneet, vieläkö riittää virtaa niihin?’’ kysyi isäni. ’’No tietysti, mennään jo!’’ kiljahdin takaisin ja lähdin juoksemaan kohti pistettä, jossa oli isoja palloja. ’’Tässä pisteellä kaadetaan keiloja norsupallolla’’ kertoi Ylöjärven Ilves seuran edustaja. En ollut ikinä ennen potkaissut niin isoa palloa ja jännitin saanko sitä edes liikkeelle. Omalla vuorollani pääsin kokeilemaan ja sain vielä osan keiloistakin kaadettua! Kuulin, kun joku taputti onnistumiselleni viereisellä pisteellä ja sitten näin siellä meidän oman päiväkodin aikuisen. Juoksin suorinta reittiä hänen luokseen ja muistin, kun hän oli päivällä minulle kertonut olevansa myös tapahtumassa ohjaamassa toimintaa lapsille. Päiväkodin aikuiset järjestivät vaikka mitä tekemistä ja pääsin koittamaan muun muassa jättitwisteriä, keilausta, sirkustelua, tarkkuusammuntaa, tasapainoilua, pallopelejä, tunneleissa ryömintää ja lisäksi he olivat tehneet värikkään teltan, johon pääsi sisälle. Osa pisteiden välineistä oli lainassa Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:ltä ja osa oli päiväkodin aikuisten itsensä suunnittelemia. 


’’Huhhuh, nyt alkaa jo tulla nälkä’’ sanoin vanhemmilleni. ’’Olemme touhunneet niin paljon, että ei se ihmekään ole, kun nälkä jo kurnii’’ äitini vastasi. Onneksemme tapahtumassa oli paikalla myös Iron Pig Food ruokarekka, jossa myytiin maukkaita ruoka-annoksia sekä juotavaa. Sain lisäksi vielä osallistua onnenpyörään, jota ulkona piti Taika Hileen prinsessat. Onnenpyörästä voitin palkinnon, jonka sain kotiin viemisiksi. Viimeisenä kävin vielä ajelemassa ponilla yhdessä Touho-oravan kanssa, joka oli koko illan tapahtumassa meidän kanssamme. Lopuksi vielä halasin Touhoa ja hän toivotti minulle hyvää kotimatkaa.


’’Tämä oli kyllä yksi parhaista päivistä ikinä, koska saimme olla koko perhe yhdessä, nähdä kavereita ja muita lapsia sekä liikkua ja touhuta niin paljon kuin jaksaa’’ – sanoin perheelleni, kun olimme lähdössä kotiin. 


-Kuvituskertomus päiväkoti-ikäisen lapsen illasta tapahtumassa 

 

Lapsiperheiden liikunnallinen tapahtuma vekaraolympialaiset järjestettiin keskiviikkona 19.4.2023 Ylöjärven Ilves Areenalla. Järjestäjänä toimi Ylöjärven kaupungin hyvinvointipalvelut ja varhaiskasvatus yhteistyössä: Teivon ravikoulu, Ylöjärven Ilves, Ylöjärven Shotokan, Ylöjärven MLL, Think today, Iron Pig food, Ylöjärven seurakunta, Ylöjärven Isku, Hämeen Liikunta ja Urheilu, Taikahile, Dance Action ja Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut.  

 

Terveisin, Kaisa Hakala 

Kommentit