Kumppanuus jatkuu muutoksista huolimatta



Kuva: Ylöjärven kaupungin kuvapankki


Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus ja hyvinvointialueiden toiminnan käynnistyminen muutti historiallisella tavalla suomalaista sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Toimintaympäristön muutos ei kosketa ainoastaan hyvinvointialueita, vaan myös kuntia, järjestöjä ja kansalaistoimintaa sekä tietysti meitä kuntalaisia. 

Hyvinvoinnin, terveyden ja osallisuuden edistäminen on yhdessä tekemissä, joka edellyttää kuntien, järjestöjen ja hyvinvointialueiden vuoropuhelua ja yhteisiä käytänteitä. Ylöjärven kaupunki tukee paikallisten yhdistysten ja seurojen toimintaedellytyksistä monin eri keinoin ja kulkee rinnalla hyvinvoivan ympäristön vahvistamisessa. Yksi esimerkki on yleis- ja toiminta-avustukset, jotka tulevat hakuun kevään aikana.  Avustuksista ja erilaisista tuen muodoista, sekä yhteistyön periaatteet on koottu Ylöjärven kaupungin Järjestöt ja vapaaehtoistyö -sivustolle. Alueellista ja maakunnallista tukea on  saatavilla esimerkiksi Järjestöjen sote-muutostuen kautta. Lisätietoja aiheesta täältä. Pirkanmaan hyvinvointialueen yleisavustushaku vuodelle 2023 on parhaillaan käynnissä ja siitä lisätietoja Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta Pirha.fi

Kunnilla, hyvinvointialueilla, järjestöillä ja kansalaistoiminnassa on nyt käynnissä muutokseen sopeutuminen ja se tarjoaa meille hyvän tilaisuuden tarkastella yhteistyökäytänteitä paikallisella tasolla. Muutoksista huolimatta kumppanuus ja yhdessä tekeminen ylöjärveläisten hyvinvoinnin eteen jatkuvat. 

Kumppanuus on yhdessä tekemistä ja vuoropuhelua

Kumppanuus kehittyy yhteistyössä ja vuoropuheluna. Haluammekin kutsua Ylöjärven kaupungin eri palvelualueiden henkilöstä, järjestöjä ja kansalaistoiminnan toimijoita mukaan yhteiseen Kumppanuusfoorumiin 22.2.2023 klo 17-19, Kaupungintalo (Kuruntie 14 D, Ylöjärvi).

Kumppanuusfoorumissa on alustuksia maakunnallisista ja alueellisista järjestö- ja kansalaistoiminnan yhteisistä rakenteista.  Alustuksien jälkeisessä työpajassa luomme kuvaa kaupungin ja järjestöjen sekä kansalaistoiminnan tämänhetkisestä tilasta ja rakennamme yhteiselle tekemiselle ja vuoropuhelulle tukevia rakenteita.

Toivomme, että mahdollisimman moni kumppanimme pääsee tapaamiseen paikalle. Ilmoittautumiset tapaamiseen mieluiten oheisella lomakkeella 10.2.2023 mennessä. Ilmoittautumislomake 

Voitte jättää ilmoittautumislomakkeen kautta terveiset ja toiveenne, vaikka ette pääsisi tapaamiseen paikalle. 

Suvi Saarinen, hyvinvointipäällikkö, Ylöjärven kaupunki

Suvi Saarinen on aloittanut Ylöjärven kaupungin hyvinvointipäällikkönä marraskuussa 2022. Hyvinvointipäällikön tehtäviin kuuluu hyvinvointia ja osallisuutta edistävän ympäristön rakentaminen yhdessä kuntalaisten, 
kaupungin muiden palvelualueiden ja sidosryhmien kanssa.  Koulutukseltaan Suvi on sairaanhoitaja (YAMK) ja työskennellyt hoitotyön lisäksi sosiaali- ja terveysalan kehittämistehtävissä. Ennen hyvinvointipäällikön tehtävää Suvi työskenteli Ylöjärven kaupungilla Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeen koordinaatiossa.



Kommentit