Rundin seikkailu alkaa!

Rundi on Ylöjärven kaupungin nuorisopalveluiden upouusi matkailuauto, joka seikkailee toukokuusta alkaen ympäri Ylöjärven. Rundi toimii ikään kuin liikkuvana nuorisotilana, jonne voi tulla hengailemaan nuorisopalveluiden työntekijöiden kanssa tai vaikka pelailemaan pelejä. Rundi on myös melkoinen rantaleijona, joten sen voi kauniina kesäpäivinä bongata nautiskelemasta auringosta uimarantojen läheisyydestä.

Ylöjärvellä on haluttu hyödyntää liikkuvan nuorisotyön mahdollisuuksia entistä paremmin, jonka pohjalta syntyi idea Rundin toimintaan. Matkailuauto toimii liikkuvan nuorisotyön välineenä ja mahdollistaa nuorisopalveluiden saavutettavuuden koko kaupungin alueella sekä lisää sen näkyvyyttä nuorten arjessa. Rundin pääkohderyhmä on yli 13-vuotiaat nuoret, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita moikkaamaan Rundia.

Rundi on ennen kaikkea nuorten auto, ja sen toiminnassa otetaan vahvasti huomioon nuorten omat toiveet ja ajatukset. Nuoret ovat muun muassa itse saaneet äänestää Rundin nimen, ja myös auton varustelussa otetaan huomioon nuorten toiveet. Rundin voi halutessaan kutsua myös omille toivepaikoille, esimerkiksi omaan lähipuistoon tai lähimmän koulun pihaan.

Rundin ratissa pyörivät pääsääntöisesti nuoriso-ohjaajat Sohvi Sorsa ja Elina Mäkelä. Heidän lisäkseen myös muut nuorisopalveluiden työntekijät tekevät aktiivisesti vierailuita Rundin matkaan.


Rundi liikkuu toukokuun ajan kolmena iltana viikossa:

Tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 16-20

Vuoroviikoin perjantaisin ja lauantaisin kello 18-22


Kesäloman ajan Rundi liikkuu neljästi viikossa:

Tiistaisin kello 16-20

Keskiviikkoisin kello 14-18

Perjantaisin ja lauantaisin kello 18-23


Rundin liikkeistä infotaan pääsääntöisesti somessa, joten Rundin tilit kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun! Rundi löytyy Instagramista, TikTokista ja Snapchatista nimimerkillä @rundi_official.

Rundiin voi olla yhteydessä myös puhelimitse numeroon 041 730 8237.


Sohvi Sorsa ja Elina Mäkelä

Nuorisopalvelut, Ylöjärven kaupunki


Rundi, Ylöjärven liikkuva nuorisotila.

Sohvi Sorsa ja Elina Mäkelä toimivat nuorisopalveluilla nuoriso-ohjaajina. Sohvi vastaa Rundi-hankkeesta ja Elina digitaalisesta- ja liikkuvasta nuorisotyöstä.

Koulutukseltaan molemmat ovat yhteisöpedagogeja (AMK) ja aloittaneet työnsä Ylöjärven kaupungin nuorisopalveluilla alkuvuodesta 2021.



Kommentit