Sunnuntaivieraita

Monelle sunnuntai-iltapäivät ovat laiskan levollista aikaa. Ei ehkä ole erityistä tekemistä, mutta jotain olisi kyllä kiva tehdä, johonkin mennä. Käydä vaikka kirjastossa. Ylöjärvellä se onkin ollut jo muutaman vuoden ajan mahdollista Leijassa (omatoimisesti myös Kurussa ja Viljakkalassa).

Nyt koronavuonna kirjasto yhdisti voimansa Tampereen työväenopiston ja kulttuuripalveluiden kanssa ja päätti, että raskaina aikoina tarvitaan vastalääkettä: uusia ajatuksia ja uutta keskustelua. Kun mediat puuskuttavat tajuntamme vuoron perään ja yhtä aikaa koronaa ja diktaattoreita, on vastalääkkeitä kehitettävä kuin koronarokotetta. 

Kehittely onkin ollut nopeaa ja tuloksekasta, on jo ihmiskokeiden aika. Sinut kutsutaan koehenkilöksi. Lääke sisältää paikallista kulttuuria, tilaisuuden ajattelevien ihmisten kuuntelemiseen ja elämyksiin sekä kiinnostavaan keskusteluun. 

Kuten kaikilla lääkkeillä, tälläkin voi olla sivuvaikutuksia. Yleisimpiä ovat addiktoituminen kirjastoon, lukemiseen ja uusien ajatusten etsimiseen. Vakavampia sivuvaikutuksia voi olla ajoittainen irtautuminen nykyhetkestä. Toisin kuin muilla lääkkeillä, tässä tapauksessa sivuvaikutuksia ja lääkkeen varsinaista tehoa voi olla vaikea erottaa toisistaan.

Leijassa alkaa siis sunnuntaina 20.9. kokeellisesti Sunnuntaivieras-sarja. Syyskauden kolmena sunnuntaina kirjastoon saadaan seudulla tuttu henkilö haastateltavaksi. Ensimmäinen vieras on kirjailija Anni Kytömäki uunituoreella romaanillaan Margarita. Toinen vieras on 25.10. Kirsi-Kaisa Sinisalo ja kolmantena 22.11. Kirsikka Arkimies, Vanhan Räikän residenssikirjailija.

Tilaisuudet alkavat klo 13 Leijan kirjastosalissa ja kestävät klo 14.30 asti. Tule koko ajaksi tai pistäydy kuuntelemaan hetkeksi. Vieraita haastattelee kirjailija Veera Ahlgren Viljakkalasta. Jos Veeran kirjan Avioliittosimulaattori (Veera Niemisen nimellä) ei ole vielä tuttu, niin sepä kannattaa hotkaista hetkellä, jolloin kaipaa elämäänsä jotain kevyttä ja hauskaa.

Jos Sunnuntaivieraalla on paljon kuulijoita, jatkamme sarjaa ensi keväänä. Siihen toivomme kaupunkilaisilta ja muilta kiinnostuneilta ideoita ja ehdotuksia: ketä sinä haluaisit kuulla, kenen kanssa viettää uusia ajatuksia tuovaa sunnuntai-iltapäivää?

Tervetuloa!

Pidämme sinusta parasta mahdollista koronahuolta - niin hyvää, että jos tilanne tiukkenee, emme vaaranna terveyttäsi vaan siirrämme mieluummin tilaisuuden turvallisempaan sunnuntaihin.


Liisa Nikkilä

kirjastotoimenjohtaja, Ylöjärven kaupunki



Kommentit