Hyvinvointia ja aktiivista arkea Ylöjärven keskustassa


Voimistuvan kaupungistumiskehityksen myötä keskustojen merkitys kuntien elinvoimalle ja imagolle lisääntyy. Ylöjärven keskustan kehittämishankkeessa pyrimme luomaan kaupungin keskusta-alueesta paikan, jossa rakennettu ympäristö tukee ihmisten viihtymistä ja hyvinvointia.

Puistot, kevyen liikenteen väylät ja kadut, urheilukentät, uimarannat, torit ja monet muut kaupungin ylläpitämät alueet mahdollistavat asukkaiden aktiivisen arjen sekä päivittäiset kohtaamiset toisten ihmisten kanssa. Kaavoituksella ja rakennusmääräyksillä varmistetaan, että kaupunkikuva kehittyy myönteisesti, ja että saatavilla on monipuolisia, kiinnostavia paikkoja niin asumiseen, yrittämiseen kuin vapaa-ajan viettoon.

Tampereen kaupunkiseudun kunta- ja aluekeskusten sekä kaupallisten keskittymien nykytilaa kuvaava Keskustabarometri 2019 ilmestyi viime joulukuussa. Ylöjärveltä selvityksessä olivat mukana Elovainion, Kirkonseudun sekä Soppeenmäen alueet, jotka muodostavat yhdessä kaupungin keskustan. Osana keskustabarometria toteutettiin asukaskysely, johon osallistui yli 1200 vastaajaa eri puolilta kaupunkiseutua. Ylöjärveä koskevia vastauksia saatiin reilut 100 kappaletta.

Kuntien keskustat ovat paitsi asumisen, työpaikkojen, palvelujen ja liikenteen solmukohtia, myös asukkaille tärkeitä viihtymisen, oleskelun ja tuttavien tapaamisen paikkoja. Asukaskyselyyn vastanneiden mielipaikat jakautuvat laajalle Ylöjärven keskustassa. Aronranta ja Räikänpuisto ovat monien vastaajien mielestä keskustan viihtyisimpiä paikkoja. Leija-kirjasto on monipuolinen, viihtyisä ja kaunis.

Soppeenharjulla on upeat lenkkimaastot ja maisemat. Soppeenmäki on myös vastaajien mielipaikkoja muun muassa palveluiden ja ravintoloiden vuoksi. Elovainiossa vastaajia viehättävät hyvät palvelut. Myös jäähalli, koulutuskeskus Valo ja urheilutalo-uimahalli saivat kehuja. Monen vastaajan mielestä koko Ylöjärven keskusta on turvallinen hyvän valaistuksen ja liikennejärjestelyiden ansiosta.

Mikä paikka Ylöjärven keskustassa miellyttää sinua? Oma mielipaikkani löytyy Soppeenharjulta, muinaisrannalta honkien katveesta. Siellä mieli lepää ja keho virkistyy.




Mari Ruissalo
Vt. kehitysjohtaja
Ylöjärven kaupunki
Mari Ruissalo toimii Ylöjärven kaupungin keskustan kehittämisen hankepäällikkönä. Tässä tehtävässä ovat keskeisessä roolissa erilaiset kehittämishankkeet, joilla tähdätään vireään ja elinvoimaiseen kaupunkiin, jossa viihtyvät niin asukkaat, yritykset kuin vierailijatkin. Marilla on maisteritason kaupallinen loppututkinto Master of Business Administration.

Kommentit